Upp i vikt öka muskler

Gå upp i vikt och öka i muskelmassa

Det kan låta som ett konstigt problem med att ”gå upp i vikt”, men det är faktiskt många där ute som känner att de skulle må bra av att lägga på sig några kilon. I teorin så är det väldigt enkelt, du måste få i dig fler kalorier än vad du gör av med. Du behöver ha ett bra träningsprogram

Det är dock inte det enklaste för alla då vissa har problem med antingen aptiten eller annat. Det man ska sikta in sig på om man vill gå upp i vikt är alltså att äta kaloririk mat. Vilken sorts mat innehåller då många kalorier?

Rent fett (900 kcal/100g) är det som innehåller flest kalorier, så undvik allt vad lättprodukter heter (riktiga produkter smakar dessutom bättre och det är sällan någon större skillnad i pris). Mjölk är lätt att få i sig och innehåller många kalorier, så drick gärna mycket mjölk.

Då ska det vara den 3%-iga rödmjölken. Kolhydrater innehåller även det mycket kalorier (ca 400 kcal/100 g) och är även bra att äta mycket av om man vill gå upp i vikt. Egentligen så är det bara att tänka på vad många överviktiga personer äter och äta samma saker, detta kan dock vara ohälsosamt i längden men funkar bra om man bara vill gå upp några kilon snabbt.

Annars är den enklaste vägen att ta hjälp av näringstillskott som finns i många former. Det populäraste är sk ”gainers” som är en blandning av proteiner och kolhydrater i pulverform. Pulvret blandar du sedan med antingen vatten eller mjölk och får då en både protein- och kaloririk shake. Gainers tas oftast i samband med träning för att snabba på återhämtningen men går att dricka när som helst.

Det viktigaste av allt är dock att inte glömma bort att träna samtidigt. Annars så kommer du bara att lägga på dig fett och det tror jag inte att du vill. Men kombinera denna ”diet” med en träning som du själv tycker är skoj så kommer du istället att både lägga på dig muskler och gå upp i vikt.

Om du vill läsa lite mer ingående om kalorier, lära dig att räkna ut ditt BMI och få lite andra tips om träning och viktuppgång så kan du göra det här.

Lämna en kommentar