Tips – Så får du det perfekta skägget

Att skaffa ett skägg är en prestation att vara stolt över – men det är långt ifrån slutpunkten. Vad ska du göra med allt hår i ansiktet? Ska det behandlas precis som resten av håret på huvudet eller kräver det extra uppmärksamhet? Här är allt du behöver tänka på:

Skägget slutar aldrig växa

Oavsett hur vackert och precist du har trimmat skägget kommer det växa ut igen. Den allmänna regeln är att korta stilar måste trimmas oftare, helt enkelt för att en extra millimeter är mer märkbar. Försök att avsätta tid för skäggvård i morgonrutinen varje eller varannan dag för att hålla din stil perfekt. Har du en längre stil kan ett eller två trimtillfällen i veckan vara tillräckligt.

Håll det rent

Om ansiktsvård för dig hittills inneburit ett snabbt stänk i handfatet är det dags att tänka om. Annars kommer ditt skägg att klaga på att det inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Håll skägget i form genom schamponering i duschen. Är skägget grovt kan du använda lite balsam.

Håll det mjukt

Alla skägg är unika – vissa växer prydligt nedåt, andra sticker rakt ut. Om ditt skägg gör det senare, använd skäggolja och kamma skägget nedåt. Du behöver inte fylla ditt badrum med massor av dyra produkter – några bra grundläggande hygienprodukter för skägg är allt du behöver.

Skaffa rätt verktyg

Om du är seriös med din skäggvård bör du investera i bra utrustning. Philips BeardTrimmer Series 7000 är en mångsidig skäggtrimmer med vacuum-system, självslipande blad och precisionstrimmer, som ger dig en mycket bra start.

Bär ditt skägg på rätt sätt

För att undvika att göra skägget smutsigt eller fett, försök att inte röra det för mycket. Trimma håret runt läpparna och öva på att äta och dricka utan att något fastnar i skägget. En annan sak du behöver öva på är att blygsamt säga ”Det gör jag med”. Det är nämligen ett bra svar på en fras du kommer få höra en hel del: ”Jag gillar ditt skägg”.

Lämna en kommentar