En blogg ger kraft i SERP

Många bloggar sig till framgång

Att ha en hemsida kan många gånger vara ett vinnande koncept när du till exempel skall sälja produkter i en ebutik. Jag brukar alltid förespråka att man har en blogg kopplat till sin hemsida oavsett vad man säljer eller vilken tjänst man skall promota. En blogg kan egentligen handla om vad som helst. En blogg kan verkligen ge din sajt kraft och du kan få den att synas på sökord som din ebutik inte har en chans att synas på.

Blogga

Rekommenderar alla företag att skaffa en blogg

Jag tycker absolut att man skall använda sig av en företagsblogg om man driver ett föetag. Du kan verkligen gå mycket fin exponering genom att blogga om din nisch, dina produkter, events, lanseringar eller helt enkelt bli den röst som andra lyssnar på i din bransch. Detta går att skapa genom att blogga. Jag har tidigare gjort det med flera sajter inom olika områden och nu senast gjorde jag det genom att skapa en personlig reseblogg om vår familjs flytt utomlands.

Den har blivit “the go to site” i nischen om Teneriffa och bloggar och jag har genom den skapat arbete, skaffat lägenhet och fått nya vänner. Sajten har skapat mig ett namn nere på ön och den har öppnat många fina nya dörrar. Det är som sagt inte bara personliga bloggar, som kan skapa momentum för dig utan du bör driva en blogg om det ämne som du är intresserad av eller en ren företagsblogg om du driver firma.

Ebutik med blogg

Vi har ett gäng affiliatesajter som är uppsatta som ebutiker och dessa har alla en blogg kopplat till sajten. Dessa bloggar inne på sajterna får oss att kunna sprida oss över fler sökord och bloggdelarna drar verkligen kraft och synlighet till sajten på helt nya söktermer. Mycket smidigt och enkelt. Du får en helt annan spridning på ditt material med en bloggdel och du kan länka in till valfria produkter i din ebutik.

Personlig blogg

Du kan även starta en egen personlig blogg antingen med ditt eget namn som domän eller en annan vinkling om du så vill. Denna personliga blogg ger dig kraft och utrymme att uttrycka dig lite mer personligt om de ämnen du vill dryfta. Du kan ta ut svängarna med en personlig blogg och blanda ämnen på ett bättre sätt på denna blogg tycker jag själv. En personlig blogg kan tex vara PetterHedman.se. På den bloggen kan jag ge uttryck för mer personliga saker och prata om både personliga händelser i mitt liv men även om andra saker jag vill dryfta. Ingen ämne är heligt där utan det är mer personligt och många gånger lättare att skriva på den sajten, där man kan vara lite mer fri liksom.

Lämna en kommentar