Bygga inlägg på bloggen

Hur skapar man ett bra inlägg på sin blogg?

Det finns flera saker som kännetecknar ett bra inlägg på en blogg. Många funderar på hur man skall skriva och vad man skall skriva om. Det är vanligt att alla gör det till och från, men det finns vissa saker som gör att ett inlägg sticker ut och fungerar bättre än alla andra blogginlägg i nischen.

Skriv för webben

I detta blogginlägg skall jag visa på några saker man kan tänka på när man skapar inlägg som man vill skall få fart på Google och hos den som läser.

Vad skall man tänka på?

  • Ditt inlägg bör svara eller skapa en lösning på ett problem. Detta är ett känt faktum när man skriver på webben. Kan du komma med en lösning på ett känt problem och hamna i toppen av sökresultatet hos Google, så har du en vinnare många gånger. Är du duktig på att lösa en viss sorts problem, så kan du ju skapa en hel webbplats om lösningar för just dessa problem. Du hjälper världen och dig själv genom detta sätt att arbeta. Kan du sälja en produkt eller tjänst som du tjänar pengar på så slår du ju två flugor i en smäll.
  • Informera om en viss händelse eller ett visst projekt. Många skapar inlägg eller hela webbplatser om en specifik händelse eller ett speciellt projekt. Du får stor relevans när en hel sajt handlar om ett ämne och kan på det sättet få bra synlighet i en viss nisch med ditt inlägg eller hela din sajt.
  • Skriv enbart om en produkt eller flera produkter inom samma nisch. Vi har skapat en hel sajt om “hudvård för män” och där fokuserar vi enbart på mäns utseende, problemlösning och produkter inom denna nisch. Det fungerar bra och vi lyfter hela tiden i sökresultatet hos Google.
  • Skapa en video om ditt ämne och ladda upp den på Youtube. Skriv sedan ett inlägg och lägg in videon i ditt inlägg. Videon och inlägget kan få viral spridning om det är uppseendeväckande eller löser ett visst problem på ett bra sätt och då har du en vinnare där. Videos lever länge på Youtube och Youtube är den näst största sökmotorn i världen utan att man egentligen ser den som en sökmotor.
  • Skriv om något du verkligen brinner för. Det syns i texten om du gillar ditt ämne eller inte. Brinner du för ett specifikt ämne brukar man även vara väldigt bra på just det ämnet och kan skriva kilometerspalter om det och vara riktigt bra och intressant för den som läser.

Detta var några av alla de saker man bör tänka på när man skriver för att skapa intresse på Internet. I kommande inlägg så skall vi fokusera på hur man skriver för webben ur en teknisk synvinkel.

Lämna en kommentar