Råd om styrketräning

Grundläggande råd om styrketräning

Försöker du utvecklas i din styrketräning? Eller är det kanske så att du vill börja styrketräna för första gången och vill ha några tips för en bra start? Du behöver ett träningsprogram.

Jag personligen är inte fullärd inom ämnet, utan jag tror att man hela tiden kan utvecklas med ny kunskap och tips. Men jag tänkte här dela med mig om några tips av egen erfarenhet.

När det gäller styrketräning så ska man inte enbart träna hårt i gymmet. Man får även se till att man får tillräckligt mycket vila och energi från maten du äter. Med dessa tre faktorer kan man jämföra din kropp och utveckling med en trebent pall.

Om du tränar hårt och sover bra, men äter för lite så är det som att ta bort ett ben från pallen så den faller ihop. Samma sak gäller även om du sover för lite eller helt enkelt inte tränar alls så du utvecklas – Pallen faller ihop.

Så börjar redan tänka över din nuvarande situation.
Äter jag tillräckligt?
Vilar jag tillräckligt?
Tränar jag tillräckligt hårt?

Du som precis ska börjar styrketräna och kanske inte börjat reflektera så mycket om det hela ännu. Se till att du får med dessa punkter redan från starten så kommer det ge dig en god start.

När du nu börjar styrketräna kanske för första gången i ditt liv så har du nog hört talas om kosttillskott. Kanske är detta något som skrämmer dig eller något du tycker verkar spännande.

Oavsett vilken uppfattning du har om kosttillskott så kan jag tipsa om att du går in och läser om det kosttillskott jag främst rekommenderar, nämligen kreatin.

Har denna artikel gjort dig mer intresserad av styrketräning så du vill lära dig mer? Eller vill du kanske bara ha lite djupare kunskap inom ämnet? Läs mer om styrketräning här.

Kom ihåg,
Träna hårt!
Vila mycket!
Ät mycket!

Råd om styrketräning