Enträget arbete med webbplatser

Tålamod när du arbetar med webben

I denna artikelserie om hur det är att arbeta via webben, så har vi visat på flera fördelar och nackdelar med att ha hela eller delar av sin inkomst via Internet. I detta inlägg skall vi visa på att tålamod är en stor del av framgången.

Det tar tid för nya sajter att “sätta” sig på Internet

Har du precis startat din karriär på nätet med att skapa sajter, så vet du att det egentligen inte händer så mycket med de nya sajterna till en början. Skall du synas på tex Google.se så är tiden en av faktorerna för att de skall visa din sajt högt upp i deras index/sökresultat.

tålamod på Internet

Din sajt kommer inte att poppa upp snabbt på tuffa eller ens på halvtuffa söktermer om sajten är ny. Inget konstigt i det. Andra sajter har legat högt upp i söket en längre tid och skaffat sig kraft och trust hos Google och då låter de dessa sajter ligga kvar i toppen.

Nya sajter tar tid på sig att ranka högt

Som sagt så tar det tid innan du kommer synas hos Google. Det tar ibland väldigt lång tid. Du får räkna med ca 6-12 månader för att synas om du är färsk med din sajt i en nisch som det behövs lite kraft i för att synas.

Du behöver bygga innehåll, trust hos Google, länkar, struktur och lite annat för att få till det. Google gillar även aktivitet, så har du en blogg på din sajt, så se till att du använder den frekvent för att skapa relevant och unikt innehåll, som Google kan ranka högt och som ger besökarna mervärde och dig själv mer trust hos de olika sökmotorerna.

Det finns bevis på att en blogg gör susen

Jag själv har bloggat mig till toppen i flera nischer med olika sajter, både nya och gamla sajter. Det behövs mycket aktivitet för att göra detta och det finns många andra fina exempel på bloggar som rankat bra genom att skapa massor med nytt och spännande innehåll.

Genom detta innehåll så har de rankat högt och skapat sig kraft och trust hos Google. Vi har satt igång med att skapa mer och mer innehåll till vår sajt om skägg och vi skall lägga ut mycket innehåll i nischen om skägg och hur man skall få det att se så bra ut som möjligt.

Ha lång horisont när du arbetar med webben

Som jag nämnde här ovan så är det tålamod och lång horisont som behövs när du skall ranka högt och sedan ligga kvar där under lång tid. Det är ju inte upp som en sol och ner som en pannkaka som du skall vara utan du skall ranka upp högt och sedan ligga kvar i toppen under flera år helst.

När du väl har fått kraften i sajten går det lättare och lättare att ligga kvar högt upp i söket hos Google och du kan enklare ta bra positioner på andra sökord och söktermer.

Lycka till med ditt optimerande och se till att du skapar innehåll som folk och sökmotorerna gillar. Delningar och länkar ger kraft åt dig och din sajt, så det är viktigt med engagerande innehåll ur flera synvinklar.