Arbeta på distans som affiliate

Fler och fler arbetar på distans

Numera är möjligheterna att arbeta på distans större än någonsin. Kan du sköta ditt arbete via en dator och Internet, så kan du ju sköta dina arbetsuppgifter vart som helst i världen. Det enda du behöver är ju datorn och en bra och snabb uppkoppling. Internet är magiskt på det sättet.

Affiliatesatsningar på distans

Att arbetar som affiliate kan du ju göra vart som helst ifrån i världen. Du kan ju sköta mängder med arbetsuppgifter via datorn, allt utom att mötas ansikte mot ansikte kan man ju göra oavsett vart man befinner sig. Vi gör det med vår satsning med sajter om skägg och vår skäggblogg samt sajten om skäggolja.

Distansarbete affiliate

Att arbeta som affiliate är lite speciellt på många sätt. Man arbetar mycket självständigt med nästintill samma arbetsuppgifter hela tiden. Om och om igen. Det kan vara ett enahanda arbete, men det är även väldigt roligt många gånger.

Ser man att försäljningarna kommer in och att sajten man arbetar med växer och blir bättre och bättre, så är det en viss tillfredsställelse. Att skapa framgång på webben är roligt om än väldigt tidskrävande många gånger.

Tålamod är en affiliates bästa egenskap

Det är kanske inte den bästa egenskapen för att du skall lyckas, men har du inte tålamod, så kommer du inte att lyckas. Det tar tid att ranka högt och erhålla försäljningar, inget snack om det. Så arbeta hela tiden med dina sajter så att de växer i styrka och lägg till funktioner som gör att besökarna blir nöjda och köper via dina länkar.

Sedan kan det ju även ta tid innan säljet kommer fast de besökt din sajt och gör köpet via dina länkar en månad efter att de varit på din sajt. Cookietiden är viktig. Helst 45 dagars cookietid, så du har mycket tid på dig.

Utbetalningarna från affiliatenätverket tar även det tid, så som sagt, tålamod är en bra egenskap när man arbetar med affiliatesajter.

Sökmotoroptimering är en viktig del i arbetet som affiliate och kan du inte de bitarna, så är det bara att sätta igång att först läsa på och sedan pröva dig fram till vad som fungerar när du skall få sajter att ranka högt upp i sökresultatet hos Google. SEO är ett tidskrävande arbete och det är tålamodsprövande.

När det lyckas är känslan enorm

När du når till en viss höjd i din framgång vad gäller dina affiliatesatsningar så kommer du att känna en stor tillfredsställelse. Det är enormt att få till försäljningar oavsett vilken tid det är på dygnet och oavsett om du gjort jobbet just nu eller för ett halvår sedan.

Affiliate är inte en passiv inkomst, men den är på gränsen till passiv, då du kanske har gjort det initiala arbetet för ett år sedan eller så. Det spelar ju ingen roll när arbetet är gjort eller om du arbetar med det just nu.

Har du gjort arbetet med din sajt på rätt sätt så växer den i styrka och placerar sig högt upp i sökresultatet och genererar inkomst till dig och ditt företag under lång tid. Det kan låta skumt för den oinsatte, men är precis så det kan fungera om man gör sin hemläxa rätt och sätter igång och skapar framgång med sina sajter på webben.