Domänfynd

Vi letar domäner för våra projekt

För att lyckas med ett webbprojekt krävs det flera delar. Man behöver först och främst erhålla/köpa en bra domän. Helst en jäkligt bra domän. Man lyckas inte alltid köpa exakt den domänen man vill, för den är upptagen, men man kan kanske få tag på andra eller tredje valet av nytt domännamn.

Domäner med kraft

Ibland får man göra avkall på just det perfekta domännamnet för den nya satsningen man är på gång med, för man kanske hittar en gammal domän, som redan varit registrerad och som man kan använda till det projekt man tänkt sig.

Vi har letat efter domäner med lite kraft i sig i de nischer vi arbetar med just nu. det går inte alltid att hitta, men ibland kommer man över en riktigt bra domän i just den nischen man vill ha.

domänfynd

Att registrera en äldre domän med kraft i sig, som blir ledig, kallas för att snappa den domänen. Man roffar liksom den åt sig med avsikt att registrera den före alla andra, som också kan tänkas vilja ha just det domännamnet. Idag fick vi tag i en gammal domän med kraft i sig i en nisch där vi är verksamma.

Den kan bli riktigt bra. Det är så bra att den till och med har varit en webbutik tidigare. En webbutik som saluförde just de produkter eller liknande våra produkter som vi har tänkt saluföra. Perfekt.

Den har ett par inlänkar redan, inte många och den har inte så mycket kraft i sig just nu, men det är en början och den har en historia som stämmer överens med det vi skall använda den till. Som sagt. Perfekt.

Nu skall vi se om vi skall sätta upp den andra domänen ikväll eller imorgon så att den kommer igång direkt. Man vill igång så snabbt som möjligt med sina domäner så att de inte ligger orörda. det är illa.

Ha en bra tid tills vi hörs igen! Nästa gång får du kanske veta vilken den nya domänen är, vi får se om vi släpper ut den i etern så att säga.