Bloggen som marknadsföring

Att blogga kan vara riktigt bra för dig

Att använda sig av en blogg i marknadsföringssyfte kan vara riktigt bra för dig både som privatperson eller som företag. Jag har själv använt mig av ett par olika bloggar inom olika nischer för att dra trafik både privat och till företag. Det har varit lyckat i de flesta fall och har gett mycket cred, trafik, kunskap, upplevelser och även genererat pengar.

Blogga om skägg

Blogga om skägg

Vi har satt igång att blogga på vår sajt om att odla skägg. Den skall växa rätt rejält framöver är tanken och vi kommer enbart att prata om skägg, skäggvård och annat som har med odling av skägg att göra.

Jag har som sagt använt mig av bloggar i olika syften tidigare med mycket goda resultat. Det skapas kraft och substans på en sajt som använder sin blogg på rätt sätt. Text, struktur, relevans och länkar är det som mestadels ger kraft till en sajt, så att den växer och drar trafik hos tex Google.se.

Trafiken från Google är oftast bra trafik då den är riktad in mot det innehåll du skapat på din blogg. Folk har ju själva sökt efter det du erbjuder i dina texter, med dina bilder eller dina videos inne på din sajt.

Skapa inlägg mot specifika sökord

Se till att du gör din sökordsanalys innan du börjar att skapa dina inlägg. De skall riktas mot ord, som folk söker efter på Google. Du skall inte skriva om konstiga saker i din nisch, men det är bar att du kollar av ämnen innan du skriver.

Sökordsanalysen är det första steget mot framgång. Det skall vara hyfsat enkelt att ranka och folk skall söka efter de orden eller ämnen du skall skriva om. Du kan inte alltid tänka på detta sättet när du skapar en blogg, men se till så att du har med analysen i bakhuvudet när du skapar innehåll till dina sajter.

Skriv ofta och mycket

Det tar tid att blogga. Inget snack om det. Det är arbetsamt, men är så himla värt det om du lyckas att riva trafik till dina sajter under lång tid efter det att du skapat ditt innehåll.

Jag har sajter jag inte rört på flera år, men som ändå drar trafik varje månad och varje dag pga att jag har skapat innehåll som rankar på första platsen på Google och sedan stannat kvar där uppe i toppen under alla dessa år.

Ranka bra med rätt innehåll

Vi skall se om vi kan få till vår sajt om att vårda sitt skägg på ett bra sätt, så att den kan ranka högt på Google för rätt sökord under lång tid. Det är vår intention och jag tror att det skall fungera framöver. Vi skall verkligen göra allt för att det skall bli så.

Se nu till att du använder dig av din blogg för att nå ut till ännu fler personer i din nisch och med ditt företag. Det kan verkligen skapa framgång på så många plan.