Zonterapi Falun – Reflexologi i Falun

Zonterapi i Falun Dalarna

Zonterapi är en av människans äldsta behandlingsformer. Denna metod har praktiserats bland annat i Indien, Kenya och i det antika Grekland. Man har hittat väggmålningar i en grav i Egypten som visar att man utövat zonterapi, eller reflexologi, som det också heter. Man kan därför säga att detta är en väl beprövad metod.

Zonterapi Falun

Zonterapi Falun går ut på att man trycker på speciella punkter på fötterna och som genom nervbanor motsvarar olika delar på kroppen. Det här en en naturlig terapi som kan lindra och bota många olika åkommor, som t ex migrän och huvudvärk, dålig blodcirkulation, olika ryggsmärtor, bara för att nämna några.

Minskad stress med zonterapi

Många känner också att man kan minska sin stress med hjälp av zonterapi. Man kan helt enkelt öka hela sitt välbefinnande på detta enkla sätt när man masserar sina fötter. Zonterapi har funnit under många år i Falun och har med åren blivit en populär behandlingsform för olika krämpor och för ett bättre välbefinnande.

Under 1900-talet var det läkare som blev mer intresserade av denna terapi och började studera och utveckla behandlingsformen. Man kom fram till att kroppen kunde delas in i zoner, fem stycken på vardera sidan av ryggraden. Dessa zoner, eller energiströmmar, utgår från varje tå och går upp genom hela kroppen till huvudet, och även genom armarna ut till fingrarna.

Man delade även upp kroppen i skelettsystem och muskelsystem med tillhörande zoner på fötterna. Man menade att en sjukdom berodde på obalans och störningar i kroppen.

Punkter på fötterna

Genom att trycka på fötterna kan man hitta punkter som ömmar och gör ont. Om man då masserar och trycker på dessa zoner så stimuleras de nervsystem som de är kopplade till och man kan då få en förbättring av sina problem. Det är ett bra tecken om det gör lite ont under behandlingen, det betyder bara att massagen har en bra effekt. Det finns riktigt bra zonterapeuter i Falun, som kan hjälpa dig med dina behandlingar.

Det händer även att giftiga ämnen lagras och stannar kvar i kroppen. Kroppen klarar inte av att göra sig av med dessa ämnen, som då hindrar den naturliga cirkulationen. Denna obalans kan man bota med zonterapi. Ämnena frigörs då och försvinner på naturlig väg.

Zonterapi är en behandlingsform som kan lindra sjukdomar och även bibehålla en god och bra hälsa. Genom att trycka på vissa punkter aktiveras kroppens egna läkningsförmåga och man mår så mycket bättre.

Zonterapi finns självklart i Falun