Sälja smycken via e-handel

En e-handel med med enbart smycken

Sedan cirka ett år tillbaka driver vi en e-handel som säljer smycken i guld och silver. Att driva en e-handel behöver inte vara allt för komplicerat. Vi arbetar idag med en leverantör som tillhandahåller dropshipping. Dropshipping är väldigt smidigt då leverantören skickar varorna direkt till våra kunder, i vårt namn. På så vis behöver vi inte binda upp kapital i ett lager och vi har inga behov av lagerutrymme heller. Logistiken är också något leverantören hanterar, så det är egentligen bara jobbet med webbutiken vi behöver att göra.

smycken för alla

Sökmotoroptimering och marknadsföring

Nu vet ju de flesta att bara för att man har en webbutik så betyder inte det att man säljer något. Presumtiva kunder som vill köpa smycken behöver så klart få reda på att butiken finns, och här kommer det in en hel del jobb vad det gäller sökmotoroptimering och marknadsföring. Sökmotoroptimering är ett stort och långsiktigt arbete. Dels ska själva e-handeln och det som finns där optimeras, dels så måste man jobba med att få länkar till sin webbutik, dels så måste man skapa bra innehåll som ger kunderna ett mervärde. Så här långt har vi fokuserat på sökmotoroptimering och viss marknadsföring via sociala medier.

För att få en bra plattform att arbeta med så har vi valt att använda WordPress och Woocommerce för vår e-handel. Detta är ett kraftfullt system med bra förutsättningar för att kunna göra ett bra arbete vad det gäller sökmotoroptimering.

Vi använder oss sedan av Cloudways plattform för driften vilket gör att vi får en e-handel med bra prestanda till ett överkomligt pris. Vi använder oss även av ett responsivt tema för webbutiken så den anpassar sig efter vilken typ av enhet du använder för att besöka den. Att synas i sökresultaten hos Google är viktigt för de flesta och idag då  mobilvänlighet är något som Google har med i sina algoritmer. Besök gärna Smycken För Alla och se om du hittar något smycke som passar dig.