Så här lånar du pengar snabbt

Hur du lånar pengar snabbt

Banker på internet ger dig möjlighet att låna pengar snabbt. Du ansöker på internet och får snabbt svar direkt på skärmen. Du kan se på din dataskärm direkt om du fått banklån och till vilken ränta. Du kan även samla lånen på ett ställe för lägre ränta.

När kommer pengarna?

låna pengarHur snabbt pengarna betalas ut beror på vilken typ av lån som du väljer. Snabblån upp till 4.000 kr kan du få inom en kvart.

Pengar för ett litet större banklån tar några dagar extra. Men du får pengarna snabbt ändå. När allt kommer omkring är fyra fem dagar ingen lång tid, när det handlar om 50.000 kr upp till 350.000 kr.

Blir du beviljad ett banklån skickar banken dig ett skuldebrev. Den får du dagen efter du ansökt om banklån. Skriver du under skuldebrevet och skickar tillbaka skuldebrevet samma dag, så får du pengarna utbetalda samma dag som banken får tillbaka skuldebrevet. Har du konto i samma bank har du pengarna samma dag. Ska pengarna överföras till en annan bank tar det cirka två dagar.

Söker du ett banklån på söndag eftermiddag har du som oftast pengarna på onsdagen på ditt konto, även om du har konto i annan bank. Det är snabbt sätt att få tillgång till en större summa pengar.

Blir räntan högre om man lånar pengar snabbt?

Räntan blir inte högre för att man låna pengar snabbt över internet. Pengarna kommer snabbt tack vare den nya tekniken som tillåter snabba överföringar av pengar mellan banker.

Idag använder sig alla banker av samma system. Det finns inte längre någon skillnad mellan hur lång tid det tar.

Räntan beror inte på snabbheten. Räntan sätts dels efter din ekonomi och dels efter bankens krav på att tjäna pengar.

Banker som enbart lånar ut pengar till privatpersoner, som Citibank, Ge Money Bank, Wasa Bank, SevenDay beviljar fler banklån än andra banker. Det är enklare att få ett banklån av dessa banker. Ikanobanken, SEB, Nordea är lite försiktigare. De ställer högre krav.

Men det är inte dyrare att låna Wasa kredit eller Ge Money Bank. Allt beror på din lön och skulder.

Få ner räntan på banklånet.

Det allra enklaste sättet att förbättra sin ekonomi i bankens ögon är att avsluta kreditkorten, som du kanske har. Många bolag erbjuder kreditkort med en kredit på 10.000 kr. Ibland blir man övertalad att ta dessa kort. Men även om du inte använder dig av krediten så ser det ut som du har högre skulder än du faktiskt har, om du har flera kreditkort.

Gör dig av med alla kreditkort. Har du några smålån betala av dem. Skicka sen in din ansökan om banklån. Då har du mycket bättre möjlighet att låna pengar snabbt till låg ränta.

Mer information om att låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt och enkelt eller låna till låg ränta? Du behöver inte välja, det går att få båda delarna.

Vad prioriterar du?

När man överväger att låna pengar vill man ofta ha pengarna snabbt. Det som är vitsen med ett lån. Få tillgång till pengar snabbt.

En del som jag pratar med frågar efter lån till låg ränta. Och det är inget konstigt med det. Alla söker efter billiga banklån eller banklån till låg ränta.

Av erfarenhet vet jag att få tillgång till pengar snabbt är lika viktigt som låg ränta. Det är inget konstigt.

Låna pengar snabbt innebär inte att ränta är hög. Räntan blir inte högre för att man vill få pengarna från ett banklån fort.