Dammode i form av klänningar

Stort utbud av dammode på nätet och i butik

Ett av de främsta kärnområdena inom modevärlden är dammode, sett till så väl omsättning som antal plagg. Klänningar är mycket populärt. Många designers är helt nischade mot detta område, liksom oräkneligt med klädkedjor och klädaffärer världen över. Handeln sker till stor del i traditionell form, det vill säga över disk i butiker, men handeln på nätet har seglat upp som en riktigt stor marknad för dammode under de senaste åren.

dammode-pa-natet

Undersökningar visar nämligen att mer än sju av tio amerikanska kvinnor letar efter kläder på nätet regelbundet. Totalt sett står nätet för nästan femton procent av all klädförsäljning i USA, och då ska man ha i åtanke att detta är ett av kärnområdena inom handeln, som omsätter ofantliga belopp varje år.

Det är också lätt att se varför näthandeln blivit så stor inom kläder, i och med att den har gjort det möjligt att erbjuda samma utbud över hela länder och till och med världsdelar, och att utbudet kan breddas oerhört i och med att det är allt lättare att få rimligare priser på ”smala produkter” i och med att det finns kunder över ett mycket större upptagningsområde.

Modeveckorna i New York och Pars sätter trender

Centrala händelser som påverkar dammodet är naturligtvis inte minst de stora modeshowerna runt om i världen, varav modeveckorna i Paris och New York som båda hålls vartannat år är de allra största. Här lanseras nya spännande kollektioner som inspirerar modeskapare, stilikoner och modeintresserade världen över för lång tid framöver.

Dammode också en gren av modevärlden där det finns oerhört stor variation. Många grundplagg, så som klänningar och kjolar, finns i oändligt antal varianter och förnyas ständigt efter de senaste trenderna, samtidigt som att de finns en bred och stabil bas av plagg som alltid fungerar.

Lämna en kommentar