Ny guide till Falun

Falun – Residensstaden i Dalarna

Falun är en härlig stad på många sätt och den är känd som en av Dalarnas och Sveriges mest populära kulturstäder. Falun är mycket mer än så och det är även en riktigt fin idrottsstad med Lugnet som den självklara punkten för idrott på orten.

Just nu i skrivande stund så byggs det för fullt i Falun och Lilla Källviken, den nya stadsdelen i utkanten av Falun växer fram med stor kraft. Det är tyvärr fin skogsmark, som fått stå bak för de nya området, men så är det när en stad växer. inte bara i Falun.

Kultur i Falun

Det kommer väl till pass med nya bostäder i Falun, för det har länge fattats boende både till barnfamiljer, men även till unga som vill hit och studera på tex högskolan som ligger uppe vid Lugnet området.

Det finns absolut många fina aktiviteter du kan ägna dig åt när du befinner dig i Falun och alla former av uteliv och nöjesliv finns nära till hands när du vill ha det.

Kultur är stort här med Dalarnas museum och Dala teatern som de två stora flaggskeppen vad gäller kulturen i Falun, men det finns så mycket annat fint att uppleva här. Hela staden andas kultur och att bara få gå omkring här och njuta av alla fina områden och historiska miljöer är mycket populärt för besökare.